Стало відомо, чи закриють садочки і початкову школу на карантин

22.09.2021, 21:19
101552

В Україні змінюють правила карантину з 23 вересня, і для багатьох батьків гостро постало питання про роботу шкіл та садочків для дітей у різних містах. У Кабміні вирішили розставити крапки над “і”, та ухвалили рішення послабити вимоги щодо відвідування учнів та вихованців закладів шкільної та дошкільної освіти.

Читайте також: Вакцинація від коронавірусу: лікарка назвала “накращу вакцину” від COVID-19 і пояснила, чому

Про це 22 вересня повідомив глава Міносвіти Сергій Шкарлет у своєму Telegram.

За словами міністра, відвідування дитсадків, початкових шкіл і спеціальних установ середньої освіти учнями і дітьми не залежатиме від рівня епідемічної небезпеки в тому чи іншому регіоні.

Так, знімається умова про наявність 80% вакцинованого персоналу (педагоги і вихователі) в школах і садках для їх роботи у звичайному в очному форматі з дотриманням санітарних норм.

“Вважаємо доцільним передбачити відвідування закладів освіти для здобувачів дошкільної освіти, учнів спеціальних закладів загальної середньої освіти та учнів 1-х – 4-х класів закладів загальної середньої освіти незалежно від рівня епідемічної небезпеки”, – розповів Шкарлет.

Чиновник зазначив, що таке “виключення” діятиме під час “жовтого” і “червоного” рівнів епідеміологічної небезпеки.

Голова Міносвіти переконаний, що вихованці садочків та учні початкових класів потребують безпосереднього контакту з педагогічними працівниками.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com