Стало відомо, хто міг бути проміжною ланкою зараження людей коронавірусом

12.10.2021, 09:51
102734

Найбільш вірогідний сценарій появи нового коронавірусу — перехід захворювання від кажанів до іншої тварини, яка пізніше заразила людей.

Читайте також: У МОЗ анонсували посилення обмежень щодо переміщення між областями

Дикі тварини, що перебували на фермах в Китаї недалеко від печер, могли бути проміжною ланкою, через яку новий коронавірус передався від кажанів людині.

Про це пише The Washington Post.

ЗМІ повідомляє, що в китайському повіті Еньші, що в провінції Хубей, розташовані сотні печер, в яких мешкає не менше семи видів кажанів, у представників одного з яких раніше виявлявся вірус, на 96% схожий на SARS-CoV-2. Недалеко від таких печер розташовані ферми, на яких раніше містилися тисячі диких тварин, наприклад, вівери, борсуки, єнотоподібні собаки. Саме вони могли бути проміжною ланкою при передачі коронавірусу від кажанів людині. На 290 фермах в Еньші до їх закриття в 2020 році через пандемію містилося від 450 тис. До 780 тис. Тварин.

Зауважимо, що Еньші — за шість годин їзди від Уханю, де в грудні 2019 року був зафіксований перший випадок зараження новим коронавірусів. А ферми розташовані на відстані близько 1,5 км від печер. Також люди відвідують печери в туристичних цілях або для спелеологических досліджень.

Вчені вважають, кажанів COVID-19 міг передатися іншим тваринам, а потім вже потрапити на ринки в Ухані. За інформацією одного з джерел газети, дикі тварини, що продавалися на уханських ринках, постачалися туди з провінції Хубей, в тому числі з Еньші.

Всесвітня організація охорони здоров’я в рамках розслідування походження нового коронавірусу запитувала доступ в ці райони Китаю, але Пекін відповів відмовою.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com