Стало відомо, хто намагався вбити Зеленського на початку війни

5.03.2024, 12:31
155260

Росія до початку повномасштабного вторгнення вислала на територію України декілька елітних груп, які під час наступу армії РФ, повинні були захопити урядовий квартал Києва та вище керівництво країни, зокрема і Володимира Зеленського.

Читайте також: Переговори з Росією будуть єдиним способом припинити бойові дії в Україні – МЗС Китаю

Про це заявив очільник розслідувачів Bellingcat Христо Грозєв в інтерв’ю Михайлу Зигарю.

“Ще за пару тижнів до початку війни вони зайшли через Білорусь, щоб бути поряд з Києвом. Частина з них увійшла до Києва і готувалася до взяття політичного кварталу, люди, підпорядковані Авер’янову … Їх було близько 30, це дуже елітна група… Вони переслали туди тих самих людей, які підірвали склади в Чехії та Болгарії, які отруювали і болгарського бізнесмена Гебрева, і Скрипалів”, – зазначив він.

За словами Грозєва, на початку повномасштабної війни кілери були дуже натхненними, оскільки мали впевненість в тому, що з легкістю зможуть зробити “найкрасивішу” і переможну частину війни, а саме: захопити або вбити вище політичне керівництво України. Але їхні плани зірвали, а настрої змінилися.

“Ми стежили за комунікаціями кількох членів цієї команди. І було і страшно, і смішно: страшно, тому що бачили, які у них цілі, а смішно, тому що вони з кожним днем ​​ставали все менше ура-патріотами, стали критикувати керівництво за погано сплановану операцію. Вони спочатку писали дружинам, що залишаться на тиждень, потім на два тижні, а після на місяць, півроку… Вони стали сумніватися у вірності своїх дружин, можна про це написати роман, як команда, яка мала за тиждень забезпечити Росії перемогу, стала психологічними жертвами їхньої ж власної війни”, – додав журналіст.

Грозєв зауважив, що частину з них вдалося ліквідувати, інші ж повернулися до Росії та почали планувати диверсійні дії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com