Стало відомо, хто профінансує всенародне опитування Зеленського

21.10.2020, 15:08
87129

Всенародне опитування, анонсоване президентом Володимиром Зеленським на 25 жовтня, проведуть за гроші партії “Слуга народу”. Партія укладе договір з компанією, яка проводить соціологічні опитування.

Читайте також: У Миколаєві активісти “тепло” зустрічають Медведчука (фото, відео)

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на повідомлення партії.

“5 запитань від Президента України – хто фінансуватиме це дослідження? Відповідаємо офіційно: політична партія “Слуга Народу”. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Вищої ради партії 20 жовтня”, – повідомила “Слуга народу”.

У партії переконані, що це законно.

“”Слуга Народу” не буде проводити дослідження власними силами, а укладе договір із компанією, що проводить соціологічні опитування. Громадяни, які будуть проводити дослідження, перебуватимуть за межами виборчих дільниць. Фактично це загальноприйнятий в світі формат екзитполу. Опитування в цьому форматі проводитимуть 25 жовтня також і на замовлення інших політичних сил”, – зазначили в партії.

“Слуга народу” вважає, що таке опитування не буде агітацією.

“Під час дослідження не буде використано партійної символіки, не буде жодного заклику голосувати за “Слугу Народу” або ж за окремих кандидатів на виборах. Члени партії, кандидати в депутати місцевих рад від партії та їхні представники не будуть задіяні для проведення опитування і спілкування безпосередньо із громадянами в день проведення виборів”, – додали в партії

Зазначається, що опитування проводять, бо це є “одним із пунктів передвиборчої програми партії з розвитку прямої демократії та народовладдя в Україні”.

Читайте також: Відомого російського пропагандиста впустили в Україну, щоб знімати фільм про Медведчука

“Усі витрати, пов’язані з опитуванням, буде відображено в звіті партії, який подається в НАЗК. Підкреслимо, що мова не йде про гроші платників податків, оскільки у 2020 році партія “Слуга Народу” відмовилася від державного фінансування та передала ці кошти на боротьбу з COVID-19″, – додали в СН.

Партія Слуга народу заявила, що сама профінансує опитування Зеленського 01
Партія Слуга народу заявила, що сама профінансує опитування Зеленського 02

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський оголосив про проведення в країні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування: “Я поставлю тобі п’ять важливих запитань”. Пізніше Офіс Президента заявив, що опитування не матиме прямих юридичних наслідків, а є формою безпосередньої демократії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com