Стало відомо, хто прибуде на інавгурацію президента Зеленського (повний список іноземних гостей)

18.05.2019, 16:18
25456

На інавгурацію новообраного президента України Володимира Зеленського в понеділок, 20 травня, прибудуть делегації з десятка країн, а також з НАТО і ЄС. Про це повідомляє “Оглядач” із посиланням на організаційний комітет.

Читайте також: Володимир Зеленський запросив українців на свою інавгурацію

На церемонії будуть присутні президент Литви Даля Грібаускайте, президент Угорщини Янош Адер, президент Латвії Раймондс Вейоніс, президент Естонії Керсті Кальюлайд і президент Грузії Саломе Зурабішвілі.

Делегацію США очолить міністр енергетики Рік Перрі, Канаду – міністр національної оборони Хардж Сінгх Саджан, Туреччину – віце-президент Фуат Октаєм, Німеччину – президент ФРН у 2010-2012 роках Крістіан Вульф, а Молдову – прем’єр-міністр Павло Філіп.

Азербайджан репрезентуватиме керівник парламенту Октай Асадов. Представники Болгарії прибудуть на чолі з першою віце-прем’єр-міністеркою Маріяною Ніколовою, Румунії – на чолі з віце-прем’єр-міністром з реалізації стратегічних партнерств Ганною Бірчал, а Польщі – під орудою міністра закордонних справ Яцека Чапутовича.

Прибуде і делегація з Японії. Її представлятиме Кійохіко Тояма, депутат нижньої палати парламенту Японії та заступник глави японської парламентської Асоціації дружби “Японія-Україна”.

НАТО на інавгурації представить помічник Генерального секретаря з політичних питань і безпеки Алехандро Альваргонзалес, а також радник Управління політичних питань Флоріан Енке.

При цьому представників Росії на інавгурацію не запрошували.

“Ми запрошували тих наших партнерів і ті держави, які, звичайно, активно співпрацюють з Україною, є нашими партнерами і друзями”, – заявила Катерина Зеленко, прес-секретар Міністерства закордонних справ України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com