Стало відомо, скільки вартує державі утримання одного судді КСУ

10.11.2020, 15:09
88726

У КСУ назвали заяву депутатки від “Слуги народу” Галини Янченко, про те, що утримання одного судді цього органу обходиться державі в 21 мільйон гривень на рік, некоректною.

Читайте також: Опитування показало, як українці ставляться до загального декларування доходів

На запит Радіо Свобода, в КСУ повідомили, що державний бюджет на 2020 рік передбачає фінансування Конституційного суду України у розмірі 314,5 мільйонів гривень, проте не можна просто розділити цю суму на 15 суддів.

“Видатки Конституційного суду України – це не лише винагорода суддів, а й видатки на забезпечення організаційного, аналітичного, юридичного, інформаційного та матеріально-технічного забезпечення, тобто здійснення конституційної юрисдикції в Україні”, – зазначено у відповіді на запит.

За 10 місяців 2020 року на виплату зарплати одного судді Конституційного суду України витрачено близько 2,5 мільйона гривень, повідомили в КСУ. Середній розмір винагороди судді Конституційного суду України – 254 тисячі гривень на місяць.

Зарплати суддів різняться, а на суму впливають стаж роботи, науковий ступінь, перебування на адміністративній посаді в суді та робота, що передбачає доступ до державної таємниці. Окрім того, суддя Конституційного суду має право на виплату вихідної допомоги в разі відставки.

Фінансування Конституційного суду України за 10 місяців 2020 року коштувало державі 211 мільйонів гривень, а за весь 2019 рік – 254 мільйона гривень.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegramта Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com