Стало відомо, у скільки обійдеться Зеленському переїзд із Адміністрації Президента

29.06.2019, 16:48
31141

На офіс президента Володимира Зеленського в Українському домі, який замінить Адміністрацію глави держави на Банковій, піде близько дев’яти місяців робіт на суму 300 млн грн.

Читайте також: Зеленський повідомив, куди переїде Адміністрація Прездента

Про це пише Еспресо.

Архітектор Іван Юнаков, який займатиметься новим приміщенням, підкреслює, що на це підуть не державні кошти, а гроші з європейських грантів.

Юнаков каже, що обговорювалося до 15 варіантів для перенесення офісу. Проблему вибору вирішувала велика група архітекторів, соціологів і транспортників. Розглядали не тільки локацію, а й під’їзні шляхи і підходи до кожного будинку.

Зараз архітектори опрацьовують четверту редакцію проекту реконструкції Українського дому, щоб там змогли розміститися 500 співробітників. Корисна площа цієї будівлі становить близько 8 тис. кв м, а в нинішній будівлі на Банковій, незважаючи на те, що вона більша, корисна площа всього 5 тис. кв м.

Президент працюватиме на четвертому поверсі Українського дому, п’ятий поверх займуть адміністрація і юридичні відділи, третій буде відданий керівникові офісу Андрію Богдану та його заступникам.

Читайте також: У Києві виявили тіло загиблого працівника Адміністрації Президента (відео)

Зараз у будівлі Українського дому є фонтан, який виконує роль своєрідного вентиляційного вузла – в спеку він поширює прохолодне повітря у приміщенні, відіграючи роль кондиціонера. Цей принцип збережуть і в новому проекті та навіть посилять нововведеннями.

Система опалення буде повністю перероблена. Зараз будівля відрізана від центрального опалення, тому планується введення нової технологічної конструкції, де спеціальні установки будуть створювати лід, а потім розтоплювати його і пускати пар по трубах опалення, підігріваючи його електричними тенами.

В офісі планується кафе і спортзал, а під землею – велика парковка на 134 місця з трьома заїздами – двома з вулиці Володимирський узвіз і одним із Трьохсвятительської.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com