Стало відомо, як Китай допомагає Росії

18.04.2024, 12:32
157511

Китай продовжує підтримувати Кремль у його війні проти України шляхом цільового сприяння військовому виробництву РФ та постачання їй компонентів для нової зброї.

Читайте також: Стали “психічно хворими”, аби уникнути мобілізації: в Україні викрили креативну схему ухилянтів

Про це заявив заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, – пише Укрінформ.

«КНР постачає Росії значну кількість верстатів, мікроелектроніки, оптики, БПЛА та технологій для крилатих ракет, а також целюлозу, яку Росія використовує для виробництва ракетного палива для зброї»,- зазначив представник Держдепу.

Він зазначив, що постачання цих матеріалів «заповнює критичні прогалини в російському оборонному виробничому циклі, допомагаючи відродити російську оборонно-промислову базу, яка раніше зазнала значних невдач через санкції та експортний контроль».

Представник відомства наголосив, що подібна підтримка активно сприяє війні РФ в Україні та становить значну загрозу європейській безпеці.

Американська сторона вже висловила Пекіну занепокоєння на дипломатичному рівні, в тому числі під час зустрічей лідерів. Крім того, США поінформували союзників і партнерів про це та ввели обмеження проти установ у Китаї й третіх країнах, залучених до підтримки РФ

«Ми запровадили санкції проти відповідних фірм у КНР та готові вжити подальших кроків у разі потреби»,- наголосив представник Держдепартаменту США.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com