Стало відомо, яка з країн ЄС є лідером за кількістю захворювань на Covid-19

7.10.2020, 19:18
86068

За минулу добу, 6 жовтня, у Чехіїі підтверджено захворювання на коронавірус ще у 4 457 громадян, повідомило міністерство охорони здоров’я країни. Це найбільша кількість захворювань за одну добу від початку епідемії.

Читайте також: У популярній серед українців країні Європи продовжили надзвичайний стан

Як передає Главком, чехія очолила список країн Європейського союзу за числом нових випадків Covid-19 за останні 14 днів. Зокрема, якщо перерахувати кількість інфікованих за два тижні, Чехія з кількістю 327 нових захворювань на кожні 100 тисяч громадян випереджає всі країни ЄС.

Як повідомляють чеські ЗМІ, у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією уряд Чехії готується запровадити нові, більш жорсткі заходи, які які б сприяли гальмуванню епідемії.

“Ми в ситуації відносно інтенсивного нарощування захворювання. Тому є очевидним, що ми повинні вже цієї п’ятниці схвалити заходи, які цього разу будуть більш принципового характеру”, – наголосив міністр охорони здоров’я Чехії Роман Прімула. На його думку, якщо зараз не встановити нові бар’єри на шляху поширення інфекції, тоді “при такому зростанні ми б могли упродовж трьох тижнів створити загрозу для нашої системи охорони здоров’я”.

Міністр Роман Прімула не уточнив, які нові заходи в боротьбі з епідемією Covid-19 будуть 9 жовтня запроваджені, лише додав, що вони діятимуть щонайменше 14 днів, до нового перегляду. Далі кроки уряду залежатимуть від ситуації стосовно інтенсивності захворювань на Covid-19.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com