Стало відомо, які продукти можуть подорожчати до кінця року

28.10.2020, 22:16
87712

Загалом цього року ціни на продукти в Україні значно нижчі, ніж були минулого року через показник інфляції, хоча наступного року ситуація зміниться. Про це “Вголосу” розповів президент Українського аналітичного центру, економіст Олександр Охріменко.

Читайте також: В Україні різко піднімуться ціни на бензин

“Інфляція цьогоріч буде десь на рівні 4%, а минулоріч була 8%. А от наступного року може прискоритись – “стрибнути” теж десь до 8% – і результати ми відчуємо десь наприкінці року. (В Україні оптимальний показник рівня інфляції на рівні 4-5%)”, – розповів він.

І додав: “А цьогоріч ціни невисокі через те, що влітку досить суттєво їх знизили, зокрема на м’ясо та навіть яйця. А от з часом може трохи подорожчати молоко, а також і молочні продукти”.

Також, переконаний Охріменко, карантин призвів до того, що частина українців почала значно менше купувати імпортні товари – аж на 17% менше, ніж минулого року. Через карантин українці відклали можливі дорогі покупки, тих же смартфонів, на наступний рік. І до кінця року продажі імпорту падатимуть, бо немає сенсу мережам завозити новий товар,  якщо вони не продали попередню партію. Але найгірше в тому, що у людей немає грошей його купити.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com