Стало відомо, які регіони в Україні залишаються на жорсткому карантині

7.06.2020, 10:19
74743

У Волинській та Донецькій областях через зростання захворюваності на коронавірус COVID-19 скасовують раніше запроваджені заходи щодо послаблення карантину. А Київ та ще чотири області не готові до пом’якшення обмежень.

Читайте також: Кількість хворих на коронавірус в Україні знову різко зросла

Про це повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, передає пресслужба МОЗ.

Зокрема, у Волинській та Донецькій областях дитячі садочки та готелі нині не працюють. Також заборонені спортивні та релігійні заходи. У Донецькій області знову зупинили міжміське автобусне сполучення.

А у Ковельському та Володимир-Волинському районах Волинської області зберігаються вимоги жорсткого карантину без жодних послаблень. Там заборонені зупинки міжміського та міжобласного транспорту, який курсує транзитом, і закриті залізничні вокзали для посадки та висадки пасажирів.

“Ми бачимо, що запроваджений адаптивний карантин працює. В областях, у яких складна епідемічна ситуація, не послаблювалися карантинні заходи. А ті, в кого є невідповідність критеріям, приймають рішення про посилення. Це демонструє відповідальність місцевих органів влади”, – сказав Віктор Ляшко.

Тим часом, до послаблень карантину від 5 та 10 червня не переходять Київ та Житомирська область. У регіонах не працюють заклади харчування, хостели, санаторії чи будинки відпочинку. Досі не послаблювали карантинні обмеження також у Чернівецькій, Рівненській та Львівській областях.

Зокрема, перехід областей до наступного етапу карантину можливий за умови відповідності епідситуації в регіоні визначеним критеріям. Наприклад, у МОЗ беруть до уваги інцидентність, заповненість ліжок в лікарнях і кількість тестувань.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com