Стали відомі екзит-поли виборів до Європарламенту

26.05.2019, 22:19
26552

Згідно з результатами екзит-полів, на виборах до Європарламенту праворадикальні Альтернатива для Німеччини та Австрійська партія свободи набирають менше, аніж під час останнього національного голосування.

Читайте також: У країнах ЄС проходять вибори до Європарламенту

Про це свідчать опитування виборців на виході з дільниць, дані яких наводяться у офіційному повідомленні Європейського парламенту, із яким ознайомилася “Європейська правда”.

Найбільших втрат, схоже, зазнала Австрійська партія свободи, імідж якої серйозно постраждав через скандал, що розпочався тиждень тому – у прес з’явився відеозапис компрометуючих розмов керівника партії із нібито племінницею російського олігарха, наближеного до Путіна.

Як наслідок, попередні дані екзит-полів прогнозують, що АПС отримає 17,5% на європейських виборах, що відбуваються в неділю. На минулих національних виборах, що відбулися восени 2017 року, АПС показала суттєво вищий результат – 26,7%. Також партія змістилася на третє місце, хоча на минулих виборах була другою у Австрії.

Їх німецькі колеги, так само дружня до РФ партія Альтернатива для Німеччини, також дещо втратила у порівнянні з національними виборами 2017 року. За попередніми даними екзит-полів, АдН опустилася з третього на четверте місце та з 12,6% до 10,5%. Згодом, у оновлених екзит-полах, показник АдН був скоригований до 10,8%.

Остаточні дані стануть відомі вночі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com