Став символом горя: як зараз живе пес Крим, який через російську ракету втратив родину (відео)

4.10.2022, 12:32
128586

Люди із усього світу звертаються до міської ради Дніпра, щоб прихистити згорьованого собаку.

Читайте також: Окупанти вдарили ракетами по лікарні в Купʼянському районі: лікар загинув, заклад зруйновано (фото)

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Пес Крим став символом горя українців. Російська ракета вбила майже всю його родину – двох дітей, їхню матір та бабусю. Собака після обстрілів сидів і плакав на уламках будинку та не розумів, що відбувається.

Одними із перших собаку знайшли сусіди. Сусід загиблих Сергій Петров розповідає, що коли рятувальники прибули на місце вибуху, то побачили вирву, а на руїнах – собаку Крима. Тварину покійні привезли з Криму 12 років тому ще цуценям.

Згорьованого собаку рятувальники передали ветеринарам. Він був у дуже тяжкому стані.

“У нього серцева недостатність і через поважний вік лікування має бути дуже обережним. Також під час огляду в нього виявили пухлину. Контузія по трохи минає. Він не дуже добре, але їсть”, – каже керівниця відділу реєстрації тварин КП “Зооконтроль” Ірина Пономаренко.

У міській раді Дніпра кажуть, що охочих забрати пса до себе багато і не лише в Україні. До посадовців звернулись громадяни Бельгії, Німеччини, Великої Британії, Ізраїлю.

У світі пес Крим став відомий завдяки ілюстрації Антона Хозяйкіна. Саме він створив малюнок, на якому пес плаче над вирвою, а довкола душі його загиблих господарів.

“Коли побачив цю новину, мені здалось, що цей песик – відображення всієї нашої країни, яка через біль та горе сидить та дивиться на одну точку в стіні зі сльозами на очах. Просто біль”, – каже Антон Хозяйкін.

У Дніпрі до місця загибелі родини приносять квіти та іграшки. Є там й ілюстрація з Кримом, яка стала символом горя українців.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com