Стають канцерогенними: вчені назвали продукти, які не можна розігрівати

29.10.2020, 12:13
87726

Лікарі розповіли про продукти, які категорично не можна розігрівати. Адже при повторній термічній обробці виробляється ряд шкідливих для здоров’я речовин.

Читайте також: Медики назвали продукти, які сприяють розвитку гіпертонії

Які продукти харчування при розігріванні стають канцерогенними, і в них виробляються токсини, пише from-ua.com.

Шпинат, буряк, селера

Ці продукти містять нітрати. І при дії мікроорганізмів і нагріванні вони стають нітритними сполуками, а далі – нітрозамінами. Останні дуже шкідливі і канцерогенні. Самим небезпечним тут є шпинат, його радять вживати тільки свіжим.

Гриби

Цей продукт легко змінює свій склад і після нагрівання стає шкідливим. Експерти не рекомендують повторний нагрів до понад 70 градусів.

Картопля

Картопля при нагріванні втрачає всі свої корисні властивості. Її рекомендують вживати в охолодженому вигляді після приготування. Саме в остиглій картоплі найбільше резистентного крохмалю, що працює як пробіотик.

М’ясо

Під час нагріванні м’ясо, як і гриби, змінює білковий склад. Після цього продукт стає важким, і, відповідно – токсичним для організму.

Крім того, до продуктів високого ризику належать такі продукти, як м’ясо птиці, варена та копчена риба, сирі або злегка відварені молюски, молочні продукти і страви, приготовлені з молока, сиру та яєць.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com