Стають канцерогенними: вчені назвали продукти, які не можна розігрівати
Лікарі розповіли про продукти, які категорично не можна розігрівати. Адже при повторній термічній обробці виробляється ряд шкідливих для здоров’я речовин.
Читайте також: Медики назвали продукти, які сприяють розвитку гіпертонії
Які продукти харчування при розігріванні стають канцерогенними, і в них виробляються токсини, пише from-ua.com.
Шпинат, буряк, селера
Ці продукти містять нітрати. І при дії мікроорганізмів і нагріванні вони стають нітритними сполуками, а далі – нітрозамінами. Останні дуже шкідливі і канцерогенні. Самим небезпечним тут є шпинат, його радять вживати тільки свіжим.
Гриби
Цей продукт легко змінює свій склад і після нагрівання стає шкідливим. Експерти не рекомендують повторний нагрів до понад 70 градусів.
Картопля
Картопля при нагріванні втрачає всі свої корисні властивості. Її рекомендують вживати в охолодженому вигляді після приготування. Саме в остиглій картоплі найбільше резистентного крохмалю, що працює як пробіотик.
М’ясо
Під час нагріванні м’ясо, як і гриби, змінює білковий склад. Після цього продукт стає важким, і, відповідно – токсичним для організму.
Крім того, до продуктів високого ризику належать такі продукти, як м’ясо птиці, варена та копчена риба, сирі або злегка відварені молюски, молочні продукти і страви, приготовлені з молока, сиру та яєць.
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook, Telegram та Instagram
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)