Стефанчук пояснив, чому в Україні досі не заборонили УПЦ МП

23.09.2023, 17:07
147194

У День Незалежності у Верховній Раді зібрали 125 підписів з вимогою невідкладно внести на розгляд законопроєкти, які передбачають заборону діяльності Московського патріархату.

Читайте також: Байден пообіцяв Зеленському невелику партію ракет ATACMS – NB

Очільник Верховної Ради України Руслан Стефанчук у розмові з Радіо Свобода пояснив, чому в Україні не заборонять УПЦ МП.

“Мені дуже дивно, що у Верховній Раді знайшлося 125 людей, які ніколи не читали книгу, яка називається “Регламент Верховної Ради України”. Тому що у цій невеличкій книжці, яку можна за 4 роки осилити народному депутату, чітко вказано, що я як голова Верховної Ради не впливаю на порядок денний. Порядок денний формується виключно погоджувальною радою”, – відповів Стефанчук.

Він наголосив, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту, виносити його у залу, провалювати для того, щоб просто потішити Російську Федерацію, то це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально.

“Я дуже хочу вірити в те, що я побачу 226 голосів. Але поки йде внутрішня дискусія, тому що дискусія проходить не тільки всередині “Слуги народу”, а проходить у тому числі в межах інших партій, які позиціонують себе як дуже патріотичні”, – зазначив він.

Ба більше, Стефанчук каже, що навіть у фракції, про яку ми говоримо, є чи теперішні, чи колишні попи цієї церкви.

“Тому тільки буде 226, я думаю, погоджувальна рада… Ще раз кажу, не голова Верховної Ради формує порядок денний, а погоджувальна рада ухвалить рішення про ухвалення цього проєкту”, – додав Стефанчук.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com