Степанов анонсував підвищення зарплат медпрацівникам: деталі

19.06.2020, 08:20
75868

Медичним працівникам другої і третьої ланки з 1 вересня 2020 року підвищать заробітну плату.Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі ток−шоу Право на владу.

Читайте також: У Раді виступили за страхування професійної відповідальності медпрацівників

За його словами, з осені більше отримуватимуть медики, про підвищення зарплат яких “забули під час планування так званої реформи”.

“Ми пропонуємо системне рішення, щоб із 1 вересня було підвищено заробітну плату всім лікарям, медичним сестрам, молодшому та середньому персоналу, що працює в спеціалізованих лікарнях”, – сказав глава відомства.

Також 19 червня уряд розгляне проект постанови про направлення додатково 4,5 млрд грн на підтримку лікарень, які виявилися після 1 квітня на межі закриття.

300% зарплати медикам виплачуватимуть до тих пір, поки є коронавірус.

Читайте також: До 630 тисяч: українським медикам заплатять за зараження коронавірусом

На період поширення Covid-19 в Україні медики, які зайняті лікуванням пацієнтів із коронавірусом, отримують доплату в розмірі трьох посадових окладів.

Відповідний наказ Степанов підписав 1 квітня.

“Щойно Covid-19 завершиться, буде запропоновано новий механізм оплати інфекційних лікарень, які мають бути готові до реагування на такі випадки, які ми нині бачимо”, – заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com