Степанов розповів, в яких регіонах найбільше завантажені лікарні через COVID-19

12.08.2020, 12:31
81135

У среденьому завантаженість ліжок у лікарнях України складає 24% від загальної кількості, при цьому найбільше завантажені лікарні у Києві, на Львівщині, Прикарпатті та Буковині.

Читайте також: У крові людини знайшли п’ять ознак смертельної форми коронавірусу

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу 12 серпня сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Найбільша завантаженість (ліжок – ред.) у нас зараз у Львівський області, вона становить трохи більше 53% від загальної кількості ліжок (у лікарнях, що визначені для прийому хворих на COVID-19 – ред.). Менше 50%, але на рівні 48% – місто Київ, такий же відсоток у Івано-Франківська, Чернівецької області. Рівненська область на рівні 46%. Це ті регіони, які становлять фактично 50% (завантаженості ліжок в лікарнях для хворих на COVID-19 – ред.)”, – сказав Степанов.

Загалом, за словами Степанова, по країні показник завантаженості ліжок в лікарнях, які приймають пацієнтів з COVID-19, складає 24%.

Степанов також поінформував, що існують чіткі критерії маршрутизації пацієнтів з підозрою на COVID-19, тобто вимоги до їх госпіталізації саме у визначені лікарні.

“Ці питання маршрутизації в компетенції департаментів охорони здоров’я. МОЗ контролює, звіряє всі маршрути, які є в різних областях, і вимагаємо суворого дотримання маршрутів госпіталізації. Це важливо, бо саме ці лікарні, які визначені, отримують фінансування хворих на COVID-19, лікарі, медичні працівники, які безпосередньо працюють з цими хворими, отримують підвищену заробітну плату”, – пояснив міністр.

Станом на 12 серпня в Україні лабораторно підтверджено 84 548 випадків захворювання на COVID-19. За добу госпіталізовано 280 пацієнтів. Найбільше хворих на COVID-19 за останню добу було виявлено в Києві – 182 , Львівській області – 166 , Харківській області – 139, Івано-Франківській області – 128, Чернівецькій області – 113.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com