Степанов заявив, що локдаун в Україні потрібно буде продовжити

13.01.2021, 09:48
92861

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що локдаун в Україні, який оголосили з 8 до 24 січня, необхідно продовжити, адже для цього є всі підстави.

Читайте також: У Кабміні повідомили, що Україна серед країн з найбільш м’якими карантинними обмеженнями

Очільник МОЗ заявив, що разом з провідними епідеміологами України наполягає на подовженні повторного локдауну. І саме за таких обставин, як є зараз. Про це він розповів в ефірі 24 каналу.

Він пояснив, що продовження посиленого карантину необхідне з декількох причин.

Насамперед тому, що в Україні були січневі свята, які супроводжувалися масовим святкуванням за участі великої кількості людей. Також люди їздили до родичів, багато переміщувалися.

“Все це потенційно дуже сильно вплине на зростання кількості інфікованих COVID-19”, – зазначив міністр охорони здоров’я.

Також щороку спостерігається сезонне збільшення кількості хворих на грип, яке починається саме в січні. Відтак дуже важливо на цьому піку ліквідувати зростання.

Максим Степанов пояснив, що грип передається так, як і коронавірус. І цій хворобі також можна запобігти припиненням контактування між людьми. Тому що і грип, і COVID-19 мають однакові ускладнення.

“Іноді вони потребують лікування в закладах охорони здоров’я. І ми зацікавлені в тому, щоб не було в жодному разі критичного навантаження на медичну систему”, – підсумував очільник МОЗ.

Нагадаємо, локдаун в Україні запроваджений з 8 до 24 січня включно 2021 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com