Степанов повідомив, хто блокує підвищення зарплат медикам

28.07.2020, 12:50
79711

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що підвищення зарплат медикам заблоковано Національною служби здоров’я України (НСЗУ).

Читайте також: Стало відомо, коли в Україні запрацюють дитячі табори

Таку інформацію він озвучив під час брифінгу у вівторок, 28 липня. Глава МОЗ уточнив, що НСЗУ досі не уклала договори про підвищення тарифів на екстрену медичну допомогу з медичними установами.

За його словами, з урахуванням того, що з 1 липня МОЗ домігся збільшення фінансування екстреної медичної допомоги на 40% – це неприпустимо.

“У цьому році, за підтримки президента, уряд ухвалив рішення про збільшення фінансування екстреної медичної допомоги на 40%. Це підвищення відбувається з 1 липня і до кінця року. Водночас виникли певні проблеми з НСЗУ. На сьогоднішній день ця установа не уклала ще жодного договору. Вони вважають, що допустимо придумувати відмовки і не укладати договори і годувати “сніданками” – мовляв, “завтра все зробимо”, – сказав міністр.

Степанов підкреслив, що протягом найближчого тижня ситуацію виправлять: “ми змусимо їх укласти договори і перерахувати підвищені тарифи на екстрену медичну допомогу”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com