Столтенберг зробив заяву про переговори України та РФ

15.11.2023, 07:27
149799

Україна буде сама вирішувати щодо доцільності мирних перемовин з Росією. Союзники НАТО мають підтримувати її у цьому рішенні.

Читайте також: У Зеленського назвали рік, який стане вирішальним у війні проти РФ

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив перед зустріччю Ради закордонних справ Європейського Союзу з міністрами оборони.

“Україна сама вирішує, які умови є прийнятними для переговорів і, що ще важливіше, які умови є прийнятними для будь-якої угоди. Відповідальність союзників по НАТО полягає в тому, щоб підтримувати Україну в самообороні, тому що це також в наших інтересах — показати, що ми відстоюємо верховенство права та міжнародного права та що ми допомагаємо Україні дати відсіч агресивній війні”, – сказав він.

Столтенберг додав, що війни непередбачувані, і ніхто не може сказати, як і коли ця війна закінчиться. Однак нині ймовірність досягнення прийнятного для України результату переговорів зростає з більшою військовою підтримкою, яку надають США.

Генсек НАТО зауважив, що наразі країни НАТО не бачать бажання вести перемовини з російським диктатором Володимиром Путіним про прийнятне рішення для України.

“Тож єдиний спосіб досягти цього — переконати президента Путіна, що вони не переможуть на полі бою. І єдиний спосіб досягти цього – зміцнення військового потенціалу України, надання підтримки. Отже, якщо ви хочете досягти рішення шляхом переговорів, шлях до цього – підтримка України”, – сказав Столтенберг.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com