“Страшна кровотеча, а медик був п’яний”: в запорізькій лікарні померло немовля, його мама – в реанімації

26.05.2020, 22:48
73653

У м. Енергодарі Запорізької області породіллю із кровотечею зустрічав п’яний медики, якого до того ж відсторонили від роботи. Про це повідомляє ТСН.

Читайте також: Помирала у важких муках 43 дні, а немовля зникло: на Запоріжжі після невдалих пологів померла породілля (відео)

Відомо, що у вагітної жінки раптово почалась кровотеча. Її відвезли у лікарню, проте там її зустрів нетверезий лікар. Жінка уже втратила дитину і сама перебуває у реанімації.

Олександр Алієв везе тіло дитини на поховання. Первісток мав народитися на початку червня, та не судилося. Його дружина наразі перебуває в реанімації обласної лікарні. Лише прийшла до тями і нарешті почала самостійно дихати.

“Скарг не було ніяких. У батьків була в гостях, пішла кровотеча. Викликали швидку”, – розповідає чоловік.

Жінку на дев’ятому місяці вагітності терміново доправили із села до найближчої лікарні в Енергодар. Медики заявляють: за усіма правилами рятували життя.

“Дуже важка кровотеча. З уже померлою всередині дитиною. Дитина померла всередині матері через кровотечу, яка виникла в результаті відшарування плаценти”, – розповіла в.о. завідувачки акушерським відділенням Ірина Соколова.

На апараті штучної вентиляції легенів жінку доправили до Запорізької обласної лікарні. Приголомшений чоловік каже: лише згодом дізнався, що раніше в енергодарській лікарні сталася схожа історія. Спочатку померла дитина, а породілля згодом у реанімації. Олександр каже – бачив у лікарні і відстороненого після того випадку керівника відділення.

Читайте також: Продавали немовлят за 50 тисяч: у Києві “накрили” клініку, яка займалась торгівлею дітьми

“Він безпосередньо зустрічав і після операції мені повідомив, що ми втратили дитину. Людина була в стані алкогольного сп’яніння”, – каже Олександр Алієв.

Відстороненого керівника акушерського відділення журналісти знайшли біля пологового на території лікарні за парканом. Із песиками та курками у саду біля басейну Валерій Курченко виправдовується: не оперував, а просто консультував колег.

“Я відсторонений. Я надавав моральну підтримку. Тому що хлопці опинилися в надскладній клінічній ситуації”, – каже Курченко.

Він каже, що поки триває розслідування за попереднім випадком, він просто пильнує господарство пологового, яке очолював майже двадцять років. Стверджує: ні в чому не винен.

“Якби повернути все назад, я б зробив ті ж самі дії. Ще раз кажу: мої професійні дії буде оцінювати комісія”, – каже Курченко.

Читайте також: На Прикарпатті від коронавірусу померла породілля, яка повернулася з Польщі

Геть іншої думки удовець, що втратив і дружину, і дитину. В Енергодарі під час пологів медики не змогли врятувати немовля. Матір із травмами та сепсисом потрапила до обласної лікарні. За півтора місяці жінка померла, а тіло доньки – зникло.

“Існує від лікарів багато версій. Одна з них – що дитину захоронили як біоматеріал, інша – що вона була захоронена, кремірувана. І версія, що загубили іі”, – розповідає Святослав Наумичев – удовець.

Медики заявляють: робили все, як слід.

“Родичі не зверталися з 13 до 19 квітня – в морг ніхто не схотів – будуть ховати, не будуть ховати. Забирається на утилізацію шляхом кремації”, – коментує ситуацію заступниця головного лікаря Ірина Жиркова.

Результати розслідування комісії по першому випадку очікують 12 червня. Доти не можуть розголошувати дані. Водночас Олександр Алієв готує свої заяви. Вимагатиме ретельної перевірки, чому помер їхній малюк і ледь не загинула дружина.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com