Стрілянину на Лондонському мосту визнали терактом

29.11.2019, 23:20
54812

Інцидент на Лондонському мосту, під час якого чоловік напав з ножем на перехожих, був терористичним актом. Про це повідомив у п’ятницю, 29 листопада, глава контртерористичного підрозділу столичної поліції Ніл Басу, передає ТАСС.

Читайте також: У Лондоні на мосту сталася стрілянина, щонайменше одна людина постраждала

″Я зараз можу підтвердити, що інцидент був кваліфікований як теракт″, – сказав він, додавши, що нападник був застрелений поліцейськими.

Басу додав, що чоловік, підозрюваний в нападі на людей на Лондонському мосту, мав при собі фальшивий пояс смертника.

″Я можу підтвердити, що предмет, закріплений на поясі підозрюваного, був фальшивим вибуховим пристроєм″, – сказав Басу.

У результаті нападу чоловіка з ножем на людей на Лондонському мосту були поранені п’ятеро осіб, повідомили журналісту Guardian співробітники станції метро Monument, одного з найближчих до місця інциденту.

На поданих у соціальних мережах відеозаписах видно, що кілька осіб у ​​цивільному оточили чоловіка, який лежав на тротуарі біля самого парапету, потім вони розбігаються – і озброєний співробітник поліції в лежачого стріляє.

Оглядач BBC, посилаючись на джерела в уряді, пише, що напад був непідготовленим, а у спецслужб не було розвідданих про підготовлюваний теракт. Особа підозрюваного спецслужбам і поліції невідома.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон, якого тримають у курсі того, що відбувається, виїхав зі свого виборчого округу в Лондон, повідомляють британські ЗМІ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com