Суд арештував майно та акції АТ «Мотор Січ»

20.03.2021, 13:15
95634

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про накладання арешту на цілісний майновий комплекс та 100% акцій АТ “Мотор Січ”.

Читайте також: США хоче переконати Україну не продавати “Мотор-Січ” китайській компанії

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Судовий розгляд відбувався на основі матеріалів поданих СБУ.

За результатами судового розгляду майно передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) з обов’язковим визначенням управлінської компанії, що має державну форму власності.

Перший — за ознаками злочинів, передбачених статтями 14, 15, 111 та 113 Кримінального кодексу України (щодо диверсійної та підривної діяльності на користь РФ).

Другий — за ознаками злочинів, передбачених статтями 209, 212, 233 та 364 Кримінального кодексу України. В ньому досліджуються можливі порушення законодавства під час первинної приватизації і подальшої незаконної концентрації акцій.

“Мова йде не лише про долю одного підприємства, а про те, наскільки держава здатна захистити власні інтереси. Адже збереження української „Мотор Січі“ — питання національної безпеки”, — зазначив Голова СБУ Іван Баканов.

У СБУ зауважили, що АТ “Мотор Січ” продовжить свою роботу згідно із вимог чинного законодавства, із збереженням робочих місць та виконанням зобов‘язань в рамках виробничих замовлень.

Китайські інвестори “Мотор Січ” оцінюють суму своїх втрат від націоналізації підприємства в 3,6 млрд дол. Свої інтереси вони мають намір обстоювати у міжнародному арбітражі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com