Суд дозволив будувати багатоповерхівки у селах

10.09.2021, 12:30
100635

Громадська організація “КУБ” виграла у суді справу щодо скасування заборони на будівництво багатоповерхових будинків у селах із населенням понад 1 тисяча осіб

Про це йдеться в постанові Шостого апеляційного адміністративного суду Києва за результатами розгляду рішення Окружного адмінсуду.

Джерело: Економічна правда

Так, апеляційний суд відхилив скаргу Міністерства розвитку громад і територій на рішення Окружного адмінсуду про визнання протиправним скасування наказу міністерства про закріплення в державних будівельних нормах заборони на будівництво багатоповерхових будинків у селах із населенням понад 1 тис осіб і кварталах садибної забудови.

Читайте також: У Львові бельгійські лікарі безкоштовно прооперували дітей з вадами слуху

“З 2 вересня рішення набрало законної сили та відповідні норми ДБН більше не діють. Це відкриває вікно можливостей для забудовників у передмісті столиці”, – повідомив старший партнер юридичної компанії TOTUM Юрій Хапко.

Згідно зі скасованим судом пунктом ДБН Б.2.2-12:2019 “Планування та забудова територій”, максимальна допустима висота житлової забудови в селах із населенням понад 1 тис. осіб становить 12 м (чотири поверхи). Розміщення багатоквартирних (секційних) будинків у кварталах садибної забудови не допускається.

У містах з населенням до 50 тисяч забороняється будувати будинки вище 27 метрів (до 9 поверхів включно), з населенням 50-100 тисяч – понад 48 метрів (до 16 поверхів включно).

З позовом до міністерства про скасування окремих положень ДБН щодо висотності забудови звернулась громадська організація “Коло українських будівельників”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com