У Львові бельгійські лікарі безкоштовно прооперували дітей з вадами слуху

9.09.2021, 21:00
100609

У Міській дитячій клінічній лікарні Львова лікарі з Бельгії разом з місцевими колегами 5-9 вересня проводили безкоштовні мікрохірургічні операції на вусі, в тому числі кохлеарні імплантації, які в Україні є рідкісними

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«На сьогодні вдалося успішно прооперувати 8 дітей з різних куточків України з різними патологіями слуху. Діти почуваються добре. Вперше у Львові була виконана кохлеарна імплантація, отож троє дітей отримали шанс чути та розвиватися, як і їхні однолітки. Також колеги з Бельгії надали консультації нашим маленьким пацієнтам. Завдяки бельгійським колегам ми запускаємо великий процес вдосконалення в дитячій отохірургії Львова і сподіваємося на подальшу співпрацю», – зазначила керівниця проєкту, лікарка-отоларинголог дитячої лікарні Мар’яна Черкес.

Читайте також: Від яких ранкових звичок треба відмовитись, щоб уникнути проблем зі шлунком

Як повідомляється, у Львові протягом п’яти днів лікарі з Бельгії, із Saint-Luc University Hospital у Брюсселі, разом з місцевими колегами проводили безкоштовні мікрохірургічні операції. Бельгійські лікарі провели мікроотохірургічні втручання для маленьких пацієнтів з повною глухотою, кондуктивною втратою слуху, вродженими вадами слуху, хронічними захворюваннями вух, що вимагають оперативного лікування для відновлення слуху.

Професорка з Бельгії, отохірург Монік Декат зазначила, що операції були надскладні, але враховуючи її тридцятирічний досвід у проведенні таких хірургічних втручань, усе пройшло успішно.

Запрошені закордонні спеціалісти також надали безкоштовні консультації 20 маленьким пацієнтам зі складними вадами слуху з різних куточків України.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com