Суд конфіскував у Киви 1,2 млн грн прибутку від жомової ями

13.08.2021, 20:19
98609

Вищий антикорупційний суд конфіскував у скандального народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви понад 1,2 млн грн “необґрунованого доходу”. Нардеп стверджував, що отримав ці гроші за передачу в оренду жомової ями.

Читайте також: Стало відомо, хто викупив резиденцію Кернеса в Харкові

Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Зазначається, що Кива, не будучи власником жомової ями та “не маючи правомочності щодо володіння, користування та розпорядження неї, передав вищевказане майно в оренду суб’єкту господарювання з ознаками фіктивності”.

За оренду депутат отримав понад 1,2 млн грн. Ще 10 тис. гривень було зараховано на банківський рахунок Киви як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій.

Нардеп має право оскаржити рішення суду протягом 30 днів.

Нагадаємо, Ілля Кива у своїй декларації  подав як власність, окрім іншого, гараж площею в 394,5 кв. м у Полтавській області і жомову яму такою ж площею.

У 2019 році журналісти з’ясували, що народний депутат з “ОПЗЖ” Ілля Кива задекларував дохід у 1,2 млн гривень від здачі в оренду цієї жомової ями.

За словами розслідувачів передачі “Наші гроші з Денисом Бігусом” яма поросла бур’янами і виглядала без жодних ознак якоїсь діяльності навколо.

У травні цього року САП повідомили, що Кива здавав в оренду чужу і звернулася до ВАКС з позовом про визнання необґрунтованими доходів, отриманих від здачі її в оренду.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com