Суд не визнав “Ізоляцію” потерпілою стороною у справі Лягіна

17.12.2019, 18:52
56968

Шевченківський районний суд міста Києва не визнав фонд “Ізоляція” потерпілою стороною у справі Романа Лягіна і постановив направити через Київський апеляційний суд до Верховного суду України це кримінальне провадження задля визначення суду, який в подальшому здійснюватиме розгляд справи. Таке рішення суд ухвалив у вівторок, 17 грудня. Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Читайте також: СБУ затримала керівника виборчої комісії ДНР: злочинцю інкримінують “держзраду”

Роману Лягіну інкримінують ініціативу захоплення території фонду “Ізоляція” у Донецьку, який перетворили на секретну тюрму “МДБ ДНР”, також його звинувачують у організації незаконного референдуму про створення “ДНР”. Перед початком судового засідання секретар судового засідання поцікавилася у Лягіна, чи бажає він зробити якусь заяву, на що він відповів відмовою. На запитання журналістів Лягін відповів: “Я вам сказав усе, що хотів на даний момент”.

Оскільки під час засідання суд не визнав фонд “Ізоляція” потерпілою стороною, фонду відмовили у задоволенні клопотання про відвід судді.

“Сьогодні відбулися дивні речі. З одного боку, суд не вважає «Ізоляція» потерпілою стороною, а з іншого боку, він дав мені можливість оголосити заяву про відвід судді саме як потерпілому, як її представнику”, – заявив юрист адвокатського об’єднання “Головань і партнери” Володимир Єфименко, який виступає адвокатом фонду “Ізоляція”.

“Ізоляція” вважає себе потерпілою стороною у справі, тому що російські гібридні сили у 2014 році захопили територію музею сучасного мистецтва (колишнього заводу ізоляційних матеріалів) та влаштували там таємну тюрму. Про утримання та тортури там заявляли звільнені з полону громадяни. Зокрема, там утримували вченого Ігоря Козловського та нині полоненого журналіста Станіслава Асєєва.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com