“Суд проти “Газпрому” виграв не “Нафтогаз”, а норвезька юридична компанія”, – Кошулинський

24.03.2019, 14:16
17826

Рік тому Стокгольмський арбітражний трибунал ухвалив рішення на користь НАК “Нафтогаз України” щодо більшості важливих питань в спорі з ПАТ “Газпром”. Трибунал підтвердив порушення Газпромом зобов’язань щодо обсягів транзиту газу та присудив Нафтогазу компенсацію в розмірі 4,63 млрд дол. З цієї суми 2,1 млрд дол. були зараховані арбітрами в якості оплати за отриманий Нафтогазом у 2014-2015 роках, але неоплачений внаслідок відсутності погодженої ціни газ. Цей газ був тоді ж реалізований в Україні, за нього отримані гроші і сплачені податки.

Читайте також: Коболєв залишається: голові “Нафтогазу” продовжили контракт

Проте, як зазначив кандидат у президенти Руслан Кошулинський в ефірі 112 телеканалу, “суд виграв не “Нафтогаз”, а норвезька юридична компанія”.

“Суд проти “Газпрому” у Стокгольмі виграв не “Нафтогаз”, а норвезька юридична компанія, якій за це офіційно заплатили 14 мільйонів доларів винагороди. Тобто керівництво “Нафтогазу” виписало собі 46 мільйонів доларів премії фактично ні за що. За ці 46 мільйонів ми могли б купити у харківського Заводу ім. Малишева щонайменше 15 танків “Оплот” для українського війська”, – зазначив політик.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com