Суд присудив 10 років ув′язнення гауляйтеру Чорнобаївки Турульову

5.11.2023, 19:14
149298

′У колабораційній діяльності визнано винним жителя села Чорнобаївка, який після окупації правобережної Херсонщини добровільно пішов на співпрацю з ворогом та очолив окупаційну адміністрацію в Чорнобаївці.

Читайте також: Медведчук і Марченко досі володіють маєтками в Україні та охороняють їх – Bihus.Info

Як відомо гауляйтером села був Юрій Турульов, колишній директор автостанції. Згідно з вироком Дарницького районного суду Києва, його заочно засуджено до 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, влітку 2022 року партизанам вдалося підірвати автівку Турульова. Вибухівку було встановлено на узбіччі дороги, якою їхало авто. Зрадник тоді вижив – він отримав поранення. Напередодні звільнення правобережжя Турульов зник.

Як зазначено в тексті вироку, свідком у справі став чинний начальник Чорнобаївської військової адміністрації. За його свідченням, у ніч із 1 на 2 травня 2022 року в приміщення сільської ради зайшли військові РФ, на будівлі розмістили прапор РФ. 6 травня депутат сільської ради представив Турульова як нового голову окупаційної військової адміністрації. Турульов зібрав колектив сільради й запропонував продовжити працювати, однак працівники в повному складі відмовилися, покинули приміщення з російським прапором і перейшли працювати в інше приміщення, що перебувало в комунальній власності.

Ще одним свідком у справі стала секретар Чорнобаївської сільської ради. За її словами, після призначення на “посаду” Турульов провів індивідуальну бесіду з кожним працівником сільради – але отримав відмову у співпраці. Таку розмову гауляйтер проводив і з нею, переконував співпрацювати з окупаційною владою, просив надати документи щодо структури та штатного розпису та інші документи, необхідні для організації роботи сільської ради. Від співпраці вона теж відмовилася, жодні документи не надавала.

Після деокупації Чорнобаївки в приміщенні сільської ради були виявлені розпорядження за підписом Турульова як голови Чорнобаївської адміністрації та підписаний ним план евакуації із приміщення сільської ради із печаткою двоголового орла.

Існує чимало й інших фактів, що є доказами колабораційної діяльності Юрія Турульова. Зокрема, в інтернеті є стаття пропагандистів про те, як жителі окупованої Чорнобаївки готуються святкувати “день перемоги”. Стаття містить відеозапис, на якому так званий “голова Чорнобаївської адміністрації” розповідає московським журналістам про підготовку до “свята”.

У забороненій соцмережі “Однокласники” Турульов є учасником низки проросійських груп, а на його сторінці відображено світлини антиукраїнської спрямованості, які він “считает классными”.

Доказом співпраці з окупантами є ще одне інтерв’ю Турульова, в якому він розповідає свої біографічні відомості та діяльність на посаді “голови Чорнобаївської громади”, дискредитує діяльність ЗСУ та українські інформаційні ресурси, наголошує на необхідності започаткування русифікованого освітнього процесу в навчальних закладах Чорнобаївки.

Юрію Турульову заочно присудили 10 років увʼязнення із конфіскацією майна. Наразі він не затриманий – перебуває в розшуку.

Як раніше повідомлялось, навесні цього року на Вінниччині Служба безпеки затримала доньку Юрія Турульова. Після захоплення Чорнобаївки вона теж однією з перших підтримала загарбників і добровільно вступила до лав місцевої окупаційної адміністрації. Після звільнення правобережної Херсонщини донька Турульова переїхала до Вінниччини, де переховувалася під виглядом переселенки.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com