Суд призупинив скандальну справу проти президента за порушення карантину (фото)

19.06.2020, 13:32
75912

У Хмельницькому сьогодні відбувся суд, на якому розглядали справу щодо притягнення президента України Володимира Зеленського до адміністративної відповідальності через порушення правил дотримання карантину 3 червня під час поїздки у Хмельницький, пише Главком.

Читайте також: Сьогодні до Києва повернуться 14 українських моряків, які три роки провели у лівійській в’язниці

Зазначимо, 3 червня Володимир Зеленський разом з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, головним санітарним лікарем України Віктором Ляшком, першим заступником голови Офісу президента Сергієм Трофимовим, головою Хмельницької ОДА Дмитром Габінетом і мером Хмельницького Олександром Симчишиним пили каву в приміщенні кафе “Лямур”, що розташоване в центрі Хмельницького на вул Проскурівська, 16 без захисної маски, чим порушили постанову Кабінету Міністрів від 20.05 2020 року щодо карантину.

Протокол про адміністративне порушення був складений 9 червня на підставі рапорту поліцейського, який переглянув сторінки місцевих інтернет-видань, на яких була описана подія кавування. У поясненнях до протоколу Володимир Зеленський написав: “визнаю вину”.

На судове засідання 19 червня, де розглядалася справа про адміністративне порушення, не прибув ані президент Зеленський, ані його представник. При цьому повістку про виклик до суду Зеленському вручили 17 червня.

Під час розгляду справи сьогодні, 19 червня, суддя Хмельницького  міськрайонного суду Андрій Місінкевич зупинив адімінстративне провадження  за статтею 44-3 КУпАП (порушення правил карантину)  та прийняв рішення звернутися до голови Верховного Суду з проханням скликати пленум суддів Верховного суду для розгляду питання щодо зверення до Конституційного суду за офіційним тлумаченням ч.1 ст. 105 Конституції, згідно з якою Президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень.

Як відомо, за порушення карантину ст. 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення (“Порушення правил щодо карантину людей”) передбачається штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян і 34-170 тис. грн – для посадових осіб.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com