Суд Сімферополя випустив Бекірова із СІЗО

27.08.2019, 13:53
39034

Центральний районний суд Сімферополя в анексованому Росією Криму випустив кримськотатарського активіста Едема Бекірова із СІЗО, повідомляє Радіо Свобода.

Читайте також: Українського політв’язня Бекірова доправили в лікарню на огляд

Інформацію підтвердив у Facebook і журналіст Антон Наумлюк.

«Центральний районний суд Сімферополя змінив запобіжний захід Едему Бекірову, обвинуваченому в незаконному обігу вибухових речовин і боєприпасів, і відпустив його з СІЗО під зобов’язання про явку в суд. Бекіров провів в ув’язненні 258 днів», – написав Наумлюк.

Європейський суд із прав людини 11 червня закликав Росію терміново помістити Бекірова в лікарню. Російські слідчі, попри це рішення суду, відмовляються шпиталізувати активіста на лікування.

Російські силовики затримали жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова, 1961 року народження, на в’їзді в окупований Крим 12 грудня 2018 року. Відомо, що він їхав до Криму, щоб відвідати 78-річну матір і родичів. Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова. Російські силовики підозрюють його у зберіганні й транспортуванні понад 10 кілограмів вибухових речовин і 190 бойових патронів. Бекіров неодноразово заявляв про свою невинуватість.

8 серпня запобіжний захід Бекірову у вигляді тримання під вартою був продовжений до 11 жовтня.

Едем Бекіров має I групу інвалідності і потерпає на кілька важких хронічних хвороб. У нього цукровий діабет, ампутована одна нога, він переніс операцію на серці і потребує цілодобової медичної допомоги.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com