Суд скасував рішення про неплатоспроможність “ПриватБанку”

18.04.2019, 15:31
21445

Київський окружний адміністративний суд скасував рішення про виведення неплатоспроможного “ПриватБанку” з ринку за участю держави. Про це повідомляє прес-служба Національний банку України, передає ТСН.

Читайте також: В Україні буде новий міжнародний стандарт банківського рахунку

Рішення від 18 квітня було ухвалено за позовом колишнього співвласника банку Ігоря Коломойського.

Утім, у Нацбанку не погоджуються з вердиктом і готують оскарження. “Рішення суду не набрало законної сили та буде оскаржене Національним банком. Ми продовжимо доводити законність дій та ухвалених рішень регулятора в апеляційній інстанції. Вкотре звертаємо увагу, що породжена судовими рішеннями правова невизначеність підриває фінансову стабільність”, – повідомив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Державний регулятор має намір також звернутися до РНБО, Кабміну через рішення суду, що “наносять шкоди міжнародному іміджу України”. “Законність рішень очевидна і зворотна процедура у цьому питанні неможлива, адже для цього немає ні правових, ні економічних підстав. Після виведення неплатоспроможного банку з ринку за участю держави, “ПриватБанк”  повністю перейшов на ринкову бізнес-модель і сьогодні є найприбутковішим українським банком та частиною стабільної і прозорої банківської системи”, – зазначила перший заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com