Суд скасував штраф голові “Нафтогазу” Коболєву

15.04.2019, 19:11
21038

Подільський районний суд Києва скасував рішення, згідно якого голова правління “Нафтогаз України” Андрій Коболєв повинен був сплатити штраф 1,3 мільярдів гривень за порушення у подачі митної декларації і несплату ПДВ під час постачань газу нацкомпанії в 2015 році.

Читайте також: Коболєв залишається: голові “Нафтогазу” продовжили контракт

Під час винесення рішення суд пояснив свою позицію тим, що в рішенні ДФС про накладення штрафу чітко не було вказано, у чому полягали протиправні дії “Нафтогазу”.

Також не були чітко визначені суб’єкти вчинення порушення митних правил і не з’ясовано, чи винен голова правління Коболєв у вчиненні порушення митних правил та чи підлягає воно адміністративній відповідальності.

Першу частину штрафу в сім млрд грн Коболєву вдалося скасувати ще в липні 2018 року.

Що відомо про штраф Коболєва? Енергетична митниця ДФС України звинуватила Коболєва в тому, що він не подав додаткову митну декларацію з повним пакетом супутніх документів при оформленні імпорту газу з Росії в жовтні-листопаді 2015 року.

Фіскали своєю постановою зобов’язали голову правління “Нафтогазу” сплатити штраф у розмірі 300% від суми несплаченого митного внеску – 1,362 мільярдів гривень. У свою чергу, нацкомпанія пояснила, що документи не були надані з об’єктивних причин через те, що “Газпром” не підписав необхідні документи, оскільки між ними існує спір щодо обсягу поставленого блакитного палива.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com