Суд стягнув на користь Коломойського майже 25 мільйонів гривень

5.02.2019, 14:33
10582

Господарський суд Києва відсудив 25 мільйонів гривень “ПриватБанку” на користь Ігоря Коломойського.

Читайте також: ПриватБанк повідомляє про тимчасову зупинку роботи

Господарський суд Києва задовольнив позов ТОВ “Акватера” Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова до ПриватБанку і стягнув на їх користь 24,8 мільйона гривень.

Згідно з судовими матеріалами, “Акватера” передала в іпотеку для НБУ нерухоме майно в якості забезпечення боргових зобов’язань Приватбанку перед Нацбанком за кредитом рефінансування.

У серпні 2017 року НБУ звернувся до “Акватера” з вимогою погасити заборгованість Приватбанку по відповідному договору рефінансування на суму 4,4 млрд грн.

Уже в жовтні “Акватера” сплатила Нацбанку 24,9 млн грн (в обсязі забезпечених зобов’язань за іпотечним договором) і звернулася в “Приват”, зажадавши у нього повернути виплачені НБУ гроші, також замінити кредитора в зобов’язанні.

Згідно з документом, Приватбанк тоді цю вимогу в добровільному порядку не виконав, тому позивач і звернувся до суду.

Госпсуд прийшов до висновку, що “Акватера” на законних підставах виплатило НБУ 24,9 млн грн в рахунок погашення частини боргу ПриватБанку, тому має право вимагати у фінансового відшкодування сплаченої суми, повідомляє “Економічна правда”.

Як раніше зазначалось, 22 січня голова правління Приватбанку Петр Крумханзл повідомив, що згідно рішення суду майно та активи колишніх акціонерів Приватбанку залишаються заблокованими.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com