Суд у справі найстаршої матері України: 78-річну жінку звинувачують в неналежному догляді за 12-річною донькою

11.05.2023, 13:31
140372

Новозаводський районний суд міста Чернігова переніс розгляд протоколів про адміністративне правопорушення, які були складені на 78-річну Валентину Підвербну — найстаршу матір в Україні. Літню жінку звинувачують у невиконанні обов’язків щодо виховання 12-річної доньки Ганни.

Читайте також: В ISW розкрили мету крайніх серій ракетних ударів Росії по Україні

Як повідомляє місцевий сайт 0462.ua, на судове засідання, яке відбулося у вівторок, 9 травня, прийшла лише обвинувачена.

Суддя Світлана Ченцова зачитала клопотання адвоката про перенесення розгляду справи, оскільки він направив адвокатські запити до Чернігівської дитячої обласної лікарні, до районного управління поліції та до служби у справах дітей щодо надання більш повної інформації у справі, але досі не отримав відповіді.

За рішенням суду наступне засідання повинно відбутися 24 травня, коли будуть розглянуті обидва адміністративні протоколи, що були складені на Валентину Підвербну.

Як повідомлялося раніше, наприкінці квітня донька Валентини Підвербної – 12-річна Ганна-Марія опублікувала у соцмережах допис, в якому стверджувала, що її мати начебто завдає їй тілесних ушкоджень, ображає через вроджену косоокість та хоче довести до самогубства.

На допис дівчинки відреагували сотні українців, серед яких були і сусіди цієї родини, і міська влада, і поліцейські. До квартири, де мешкає 78-річна Підвербна зі своєю донькою, терміново приїхали поліцейські, представники соцслужб, психологи й лікарі. У результаті дитина заявила правоохоронцям, що дає згоду на те, щоб поїхати з квартири своєї матері. Зараз дівчинка перебуває в обласній дитячій лікарні.

Під час судового засідання мати повідомила, що провідує доньку в лікарні щодня, іноді двічі на день.

Нагадаємо, Валентина Підвербна народила доньку у 2011 році у віці 65 років, вона була найстаршою, у кого в Україні прийняли пологи. Свою доньку Підвербна народила після штучного запліднення, гроші на яке збирала, заощаджуючи з пенсії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com