Суд ЄС скасував санкції проти Пшонки та його сина

26.07.2023, 19:04
144146

Суд Європейського Союзу скасував санкції проти колишнього генпрокурора України Віктора Пшонки та його сина Артема. Зокрема, він анулював рішення Ради ЄС, яким ці санкції було продовжено.

Читайте також: Віталій Кличко обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Брінк співробітництво у сфері безпеки

Джерело: “Європейська правда”, яка ознайомилася з рішеннями суду

Дослівно в рішенні суду: “Рішення Ради (CFSP) 2022/376 від 3 березня 2022 року щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, організацій та органів з огляду на ситуацію в Україні, скасовується в частині, що ім’я Пшонки Віктора Павловича залишили в переліку осіб, організацій та органів, щодо яких застосовуються ці обмежувальні заходи”.

Деталі: Аналогічне рішення ухвалено і щодо його сина Артема.

Суд заявив, що скасував рішення щодо Пшонки та його сина, посилаючись на помилки в оцінках Ради ЄС та сумніви в тому, що вони ґрунтувалися на достатньо “твердій фактичній основі”.

Пшонка та його син вперше потрапили під санкції ЄС у 2014 році як особи, яких притягнуто до кримінальної відповідальності в Україні за нібито “розкрадання українських державних коштів та їх незаконне переміщення за межі України”.

У своєму рішенні суд ЄС зазначив, що незрозуміло, чи Євросоюз переконався в тому, що українська судова адміністрація дотримується права на захист у місцевих кримінальних провадженнях.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com