Суд збільшив розмір застави Коломойському: майже 4 мільярди гривень

16.09.2023, 12:05
146812

Суд збільшив розмір застави бізнесмену Ігорю Коломойському. Її розмір тепер становить 3 млрд 891 млн гривень замість майже 510 млн гривень.

Читайте також: Віталій Кличко зустрівся з Урсулою фон дер Ляєн – обговорювали підтримку вступу України до ЄС

Джерело: “Суспільне” із зали суду

Шевченківський районний суд Києва переобрав запобіжний захід Коломойському, який 15 вересня отримав нову підозру за трьома статтями — у справі про заволодіння 5,8 млрд гривень. Олігарху змінили запобіжний захід у частині застави і встановили розмір у 3 млрд 891 млн гривень.

Сторона обвинувачення просила суд Києва збільшити заставу через нові підозри – до майже 5,88 мільярда гривень.

Прокурор зазначив, що Коломойський вийшов з громадянства України й тепер є громадянином Ізраїлю, а тому існує ризик переховування за кордоном.

Дослівно: “Адвокат заявляв, що обвинувачення не обґрунтоване, бо не встановлено жодних осіб, які були в злочинній групі, окрім Коломойського. Крім того, ні ПриватБанк, ні інші вкладники не заявляли за ці роки про злочин. Він також зазначив, що НБУ після втрат у розмірі 5 млрд мав би провести перевірки і аудити, але їх не проводили.

За словами сторони захисту, ПриватБанк у той період про який йде мова, був не державним, а приватним, тому збитки могли бути завдані тільки акціонерам банку — Боголюбову або Коломойському.

Адвокат також заявив, що розмір застави необґрунтований, бо прокурор БЕБ не навів жодних доказів, що Коломойський має змогу заплатити таку суму. Він назвав необґрунтованими і ризики, оскільки Коломойський вже перебуває під вартою і тому не може втекти, перешкоджати чи якось впливати на свідків”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com