Суд зобов’язав керівництво “Нафтогазу” надати інформацію про премії, отримані від перемоги над “Газпромом”

29.01.2019, 20:32
9610

Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням зобов’язав розкрити інформацію зі списком імен, посад, суми всіх співробітників і членів правління НАК “Нафтогаз України”, які отримали премії після перемоги в Стокгольмському арбітражному суді  у справі з російським “Газпромом”. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє ГО “Український інститут з прав людини”.

Читайте також: “Нафтогаз” підвищив ціни на газ на 20%

Відомо, що активісти з цієї громадської організації були позивачем у справі. «Рішенням від 22.01.2019 року суд задовольнив позов ГО “Український інститут з прав людини” до “Нафтогазу” про надання інформації щодо прізвищ, імен та по-батькові, а також посад всіх співробітників і членів правління НАК “Нафтогаз України”, які отримали премії за перемогу в спорі з “Газпромом”, – повідомляє організація.

Активісти наголошують, що суд  вже не вперше вказує на те, що відомості про заробітну плату, премії, матеріальну допомогу, будь-які інші виплати керівництву НАК “Нафтогаз” є інформацією, що становить суспільний інтерес, і відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації” є публічною інформацією.

Посилаючись на конфіденційність, компанія “Нафтогаз України” відмовила в наданні громадській організації інформації та копій документів у відповідь на запит про публічну інформацію від 4 липня 2018 року.

За інформацією, що раніше була оприлюднена, у 2018 році наглядова рада “Нафтогазу” ухвалила рішення про виплату співробітникам компанії премій на суму 46,3 млн дол. у зв’язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді у спорі щодо транзитного контракту.

Відомо, що за рішенням Стокгольмського арбітражу “Газпром” повинен сплатити української компанії 4,6 млрд дол., при цьому з урахуванням рішення арбітражу за контрактом на постачання газу остаточна сума розрахунків між компаніями становить 2,6 млрд дол. на користь “Нафтогазу”.

У вересні 2018 року Шевченківський районний суд Києва оштрафував голову НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва на 1,7 тис. грн за неподання запитуваної народним депутатом України інформації про премію в розмірі 46,3 млн дол. керівництву “Нафтогазу” за перемогу в Стокгольмському арбітражі.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com