Судді вимагають у ДБР та Генпрокуратури відкрити кримінальну справу проти Порошенка

23.04.2019, 16:12
22157

Судді Окружного адмінсуду Києва вимагають розпочати процедуру імпічменту президента Петра Порошенка. Окрім того, вони вимагають відкрити кримінальні справи проти Порошенка, а також міністра юстиції Павла Петренка і голови Нацбанку Якова Смолія.

Читайте також: Порошенко заявив, що він ще раз повернеться на Банкову

Раніше проти Порошенка окремо подав позов до Верховного суду  На Порошенка подали до суду суддя Окружного адмінсуду Києва – того самого, який скасував націоналізацію “Приватбанку”. Суддя звинуватив президента у бездіяльності у питанні призначення суддів.

Колегія суддів, які ухвалили рішення про незаконність націоналізації “Приватбанку”, звернулася до Вищої ради правосуддя з заявами про втручання у їхню діяльність, повідомляє прес-служба суду.

Судді подали відповідні заяви керівництву Генпрокуратури та Державного бюро розслідувань.

У заявах судді зазначили, що заява Порошенка, якою він розкритикував рішення про незаконність націоналізації “Приватбанку”, є нібито прямою загрозою судовій системі України. Судді також стверджують, що резонансні дії Порошенка, Смолія і Петренка були здійснені для тиску на них.

Крім цього, колегія суддів переконана, що в діях представників влади є склад злочину, передбаченого статтею “Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади”.

Фактично вони спрямовані на узурпацію судової гілки влади, встановлення над нею тотального контролю з метою підпорядкування своїй волі, що прямо суперечить принципам, закріпленим у Конституції України,
– переконують судді.

У своїх заявах судді просять забезпечити захист від довільних дій керівництва країни, а також попередити подібні випадки шляхом звернення до ДБР із заявою про вчинення злочину Порошенком, Петренком і Смолієм. Судді також просять ВРП ініціювати в парламенті процедуру імпічменту Порошенка.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com