Суддя Луцького суду ухвалила 135 рішень поки була у відпустці, а тепер до кінця життя отримуватиме мільйони

29.09.2023, 16:32
147507

Вища рада правосуддя відправила суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Валентину Кирилюк у відставку, яка передбачає пожиттєве утримування на суму близько 100 тисяч гривень щомісячно. Суддя ухвалювала рішення поки була у відпустці та зумисне ігнорувала  декларування, за що отримала негативний висновок від Громадської ради доброчесності.

Читайте також: Україні перед вступом до ЄС треба вирівняти ціни на енергоринку

Кирилюк пішла у відставку з 29-річним стажем з посади судді Луцького міськрайонного суду Волинської області. Хоч суддя працювала у Луцьку, але Громадська рада доброчесності (ГРД) виявила, що, Кирилюк не має де жити в цьому місті, бо у її декларації відсутня інформація про будь-який об’єкт нерухомості в Луцьку.

Валентина Кирилюк (ліворуч) / фото Луцького міськрайонного суду Волинської області

Це не єдина проблема з деклараціями у судді. У 2011 році Валентина Кирилюк володіла автомобілем Daewoo Sens 2005 року випуску, який через рік зник з її декларації. Суддя також не задекларувала кошти з продажу авто.

У 2012-2014 роках Кирилюк володіла автомобілем FORD Scorpio 1997. Машина теж зникла у декларації за наступний рік й суддя не задекларувала прибуток за її продаж.

Подібна історія сталася з квартирою площею 50,8 кв. м. у Волинській області. Суддя у 2016 році задекларувала, що володіє квартирою, але наступного року майно вже зникло з декларації.

У всіх цих трьох випадках незрозуміло, що сталося з майном судді. Вона або його продала, або просто вирішила не декларувати квартиру та дві машини. У будь-якому випадку, виявлені факти не додали балів Кирилюк під час перевірки ГРД.

Також проти судді зіграло те, що вона ухвалювала рішення, коли була у відпустці – загалом ГРД нарахувало 135 таких судових рішень. Наприклад, суддя з 8 по 22 травня 2015 року була у відпустці й за цей час вона ухвалила 80 рішень.

Цікаво, що серед цих 135 рішень були й два відкритих засідання, на яких мало бути троє суддів, але фактично було двоє, бо Валентина Кирилюк відпочивала.

Хоч ГРД визнала Кирилюк суддею, яка не відповідає критеріям доброчесності та професійної етики, але їй вдалося залишитися на роботі та вийти у відставку 25 квітня 2023 року. Тепер держава зобов’язана їй вже як судді у відставці щомісяця пожиттєво виплачувати близько 100 тисяч гривень з бюджету.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com