Судимий та неодноразово лікувався у психлікарні: що відомо про терориста, який захопив заручників у Луцьку

21.07.2020, 14:30
79021

Озброєний чоловік, який захопив автобус із заручниками в Луцьку і погрожував підірвати його, якщо високопосадовці та релігійні лідери не виконають висунуті ним умови, вчився в свій час у духовній семінарії, сидів у в’язниці за кримінал і примусово лікувався у психіатричній клініці.

Читайте також: Терорист, який у Луцьку захопив автобус з заручниками, висунув свої вимоги у Twitter

Про своє минуле чоловік, який називає себе “Максим Плохой” і якого за даними відкритого реєстру звуть Максим Кривош, написав у книзі “Філософія злочинця”.

Як зазначає Центр журналістських розслідувань “Сила правди”, Максим видав свою книгу в 2014 році. Вона розійшлась невеликим тиражем у 400 копій та ймовірно містить правдиві факти з його біографії.

Згідно з книгою, в дитинстві Максим вирішив “стати крутим”, після чого був затриманий з обрізом рушниці на ринку. Завдяки зусиллям батьків він залишився на свободі. Потім Максим навчався в духовній семінарії, та дуже швидко розчарувався в церкві.

“Досьє моїх подвигів, зібране ментами, дозволило суду впаяти мені, 18-річному, шість років позбавлення волі. Це був мій перший строк, який я відсидів до дзвінка”, – пише чоловік у “Філософії злочинця”.

Він вийшов на волю в 24 роки, і після цього знову потрапив до в’язниці на вісім років – цього разу за участь в організованій злочинності.

Максим почав просувати свої еклектичні ідеї, що складаються з індивідуалізму, іллегалізму, християнства, повстанського анархізму та глибинної екології ще кілька років тому в мережах YouTube та “ВКонтакте”. Сьогодні він почав поширювати свої ідеї зокрема в Telegram і Twitter, звідки його акаунт згодом видалили.

За інформацією “Волинські Новини”, чоловіка дійсно звуть Максим Кривош і він зареєстрований в місті Дубно. Він часто бував у Луцьку та був знайомий з багатьма мешканцями міста, справляв враження дивакуватої, але адекватної людини.

Чоловік часто міняв номери телефонів і майже не розповідав про своє особисте життя. З джерел видання відомо, що Кривош перебував у полі зору поліції та примусово лікувався у психіатричній клініці.

Наразі силовики переконують чоловіка здатися, повідомляє “Перший”.

“Особа вже встановлена. Проводяться переговори, але він на контакт не йде. Постійно лунають постріли. Прибув спецназ. Намагаємось переконати його здатися”, – розповів керівник волинської поліції Юрій Крошко.

Вранці в Луцьку на Театральній площі чоловік зі зброєю захопив автобус, в якому перебували 20 пасажирів. Він почав погрожувати і відкрив стрілянину з вікна. На місце викликали спецзагін СБУ, а президент заявив, що “бере ситуацію під особистий контроль”.

Поліція відкрила кримінальне провадження, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков терміново вилетів на місце.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com