Супрун повідомила, що дітей без щеплень цьогоріч можуть не пустити до школи

5.08.2019, 15:51
35964

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун нагадала, що через відсутність обов’язкових щеплень дитину можуть не пустити до навчального закладу. Про це Супрун написала на сторінці в Facebook.

Читайте також: “Шануйтеся та бережіть горло”: Супрун дала поради новим депутатам

“Уже за місяць діти підуть до школи. Зараз у батьків майбутніх учнів точно чимало клопіт – від вибору рюкзака до щоденника. Але серед цих справ варто не забути також відвідати з дитиною сімейного лікаря та перевірити наявність обов’язкових щеплень, передбачених Календарем”, – йдеться в повідомленні.

За словами Супрун, мова йде вакцини від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції. При цьому, державні навчальні заклади можуть забороняти відвідування занять тим дітям, які не отримали необхідні щеплення за Календарем профілактичних щеплень.

“Вакцини, передбачені Календарем щеплень, можна отримати безоплатно у свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта”, – уточнила вона. Календар вакцинації, складений Міністерством охорони здоров’я, опублікований на офіційному сайті міністерства. Супрун зазначила, що індивідуальне право відмови від вакцинації не можна протиставляти суспільному інтересу і безпеці дітей, яка забезпечується колективними імунітетом. “Вакцини – єдиний надійний спосіб захиститися від багатьох небезпечних хвороб. Немає раціональних підстав ризикувати своїм здоров’ям і здоров’ям своєї дитини і набувати імунітет “перехворівши”, коли маємо 100% забезпечення якісними і безкоштовними вакцинами”, – підсумувала очільниця МОЗ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com