Супрун розповіла, чому вона не приймає привітання з 8 березня

7.03.2019, 22:35
15338

Дарування букетів і цукерок або особлива увага 8 березня до жінок відкидає назад все успіхи, які були досягнуті під час багаторічної боротьби за гендерну рівність. Про це напередодні Міжнародного жіночого дня написала в Facebook Уляна Супрун.

Читайте також: Супрун розвінчала популярний міф про вакцини

За її словами, незважаючи на те, що людство дійсно досягло великого прогресу в боротьбі за рівність прав, боротьба за права жінок – це все ще величезне поле роботи

″До сих пір є проблеми з рівною оплатою праці між чоловіками і жінками. До сих пір є проблема« скляної стелі »для жінок в їх кар’єрах. Все ще стаємо свідками сексизму в інформаційному просторі. Коли об’єктивація жевріє з реклами, а жінки, які є, наприклад, публічними особами, цікавлять медіа спочатку своєю зачіскою, взуттям або одягом, і тільки потім результатами роботи ″, – написала міністр.

Також вона зазначає, що до сих пір багато хто бачить роль жінки перш за все у виконанні домашніх обов’язків і вихованні дітей.

″У той же час жінки стають жертвами насильства в сім’ї, про який навіть бояться говорити. Реакція значної кількості українців на здавалося б очевидне« немає означає немає »- черговий тому доказ″, – пише Супрун.

За словами міністра, вона неодноразово стикалася з проявом сексизму під час виконання обов’язків міністра охорони здоров’я.

″Дивують питання –″як ви, така тендітна жінка, все це витримуєте ?! ″. Наче у чоловіків є секретна зброя проти атак вільних радикалів або вроджена здатність″ витримувати “більше ніж жінки″, – відзначає вона.

Супрун підкреслює, що кожен перш за все – це людина, характер і здібності якого залежать від зусиль над собою, пріоритетів, цінностей і цілей, які він собі ставить, а не від статі.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com