Супрун розвінчала міф про шкідливість добавки, яка міститься у сухариках та чипсах

28.03.2019, 16:32
18410

Уляна Супрун спростувала твердження, що глутамат натрію, який використовується у снеках, може, при помірному його вживанні, шкодити здоров’ю.

Читайте також: Як пити каву без шкоди для здоров’я: поради фахівців

Харчова добавка глутамат натрію, яку часто додають при виготовленні чипсів, вермішелі швидкого приготування, соєвого соусу та іншої малопоживної їжі, цілком безпечна. Про це написала в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Численні дослідження засвідчили, що від глутамату натрію дійсно може бути погано, але лише чутливим до нього людям. В цілому він безпечний в досить високих дозах, адже ми самі утворюємо глутамінову кислоту”, – написала вона у Facebook.

Супрун повідомляє, що глутамат натрію — це сіль глутамінової кислоти. Глутамат природно присутній в традиційних азійських стравах, і йому приписують смак насиченої запашної їжі “умамі”, п’ятий смак, окрім солодкого, солоного, кислого та гіркого.

Глутамінова кислота є одним з найбільш поширених нейромедіаторів в мозку. Нейрони виділяють його, коли спілкуються між собою. Але багато глутамінової кислоти в мозку не йде на користь. Дослідження показали, що коли її понад міру — нейрони починають гинути. Втім, глутамінова кислота, спожита в складі їжі, до мозку не надходить, тому продукти з цією добавкою йому не зашкодять.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com