Сутички у Судані загрожують захопленням лабораторії, де зберігаються збудники кору та холери – ВООЗ

26.04.2023, 14:03
139601

Всесвітня організація охорони здоров’я попередила про високий ризик біологічної небезпеки через захоплення у столиці Судану – Хартумі – лабораторії із зразками збудників кору, холери та іншими матеріалами. Лабораторія розташована поблизу району, де є штаб армійського командування та де відбуваються активні бойові дії.

Читайте також: В Україні загинув російський депутат-комуніст, який воював у складі ПВК “Вагнер”

Про це пише “Радіо Свобода”.

Технічні фахівці наразі не можуть отримати доступ до Національної лабораторії громадського здоров’я, щоб гарантувати безпеку матеріалів.

“Це головна проблема: відсутність доступу лаборантів до лабораторії та гарантування безпеки наявних там біологічних матеріалів і речовин”, – сказав представник ВООЗ у Судані Німа Саїд Абід без уточнень, яка сторона захопила об’єкт.

Відключення електрики унеможливлює правильне поводження з матеріалами на науковому об’єкті. Через проблеми з електроенергією також псуються пакети з кров’ю, що зберігаються в лабораторії, пояснили в ВООЗ.

Нагадаємо, у Судані понад тиждень триває внутрішній збройний конфлікт між регулярною армією та воєнізованим угрупуванням “Сили швидкої підтримки”.

За даними CNN, найманці ПВК “Вагнер” постачають ракети “Силам швидкого реагування” Судану, які воюють із регулярною армією країни.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com