Світ відреагував на незаконне засудження Павла Гриба

22.03.2019, 22:14
17672

Ряд країн заступились за незаконно ув’язненого українця Павла Гриба та вимагають його звільнення.

Читайте також: Україського політв’язня Гриба засудили до 6 років в’язниці

Державний секретар у закордонних справах і справах Співдружності Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Джеремі Хант закликаd Російську Федерацію негайно звільнити незаконно засудженого до шести років позбавлення волі українського політв’язня Павла Гриба. Про це глава британської дипломатії повідомив у мікроблозі Twitter.

“Постійне застосування Росією політично мотивованих ув’язнень викликає жах. Сьогодні Павла Гриба засуджено до шести років. Він страждає від серйозного захворювання і не отримував належного догляду під час утримання під вартою в Росії. Я приєднуюсь до заяви Павла Клімкіна і закликаю до його негайного звільнення”, – наголосив Хант.

У Сполучених Штатах Америки також заступили за українця та повідомили, що стурбовані рішення російського суду. Про це йдеться у повідомленні Посольства США в Україні у мікроблозі Twitter.

“Ми глибоко стурбовані через сьогоднішній вирок суду РФ, яким Павла Гриба несправедливо засуджено до 6 років ув’язнення. Ми також занепокоєні щодо важкого стану його здоров’я”, – йдеться у повідомленні. “Ми закликаємо Росію негайно звільнити всіх політичних в’язнів, поважати суверенітет України та права її громадян, а також припинити безпідставні політичні переслідування українців”, – заявили американські дипломати.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com