Світ загнав Путіна в ізоляцію, а Росія стане подібною до Ірану – The Telegraph

19.09.2022, 12:01
127700

Саміт у Самарканді продемонстрував ослаблення позицій диктатора Володимира Путіна серед його союзників.

Читайте також: Окупанти готують шляхи відступу на Херсонщині, утім, всі переправи – під вогневим контролем ЗСУ

Про це пише видання The Telegraph.

Спочатку президент Киргизстану Садир Джапаров змусив Путіна чекати на себе, а потім Путін зробив заяву, у якій визнав, що Пекін має питання щодо війни в Україні. І навіть індійський лідер Нарендра Моді, який раніше уникав засудження російського вторгнення, сказав Путіну, що “сьогодні не час для війни”.

Усе це ознаки того, пише видання, що Путін слабшає не лише на полі бою, але й на міжнародній арені.

В економічному плані наразі у Росії все не так погано: високі ціни на газ допомогли підтримати “Газпром”. Але санкції скоротили потоки доходів, і вони звужуються з кожним днем. Так, доходи Росії від продажу нафти та газу минулого місяця вже впали ― США, Південна Корея та Японія скоротили закупівлі майже до нуля, ЄС істотно зменшить їх від грудня.

Читайте також: “Подобається чи ні, терпи красуне”: Піонтковський розказав, як принизили Путіна на засіданні ШОС

Росія покладається на Китай, Індію та Туреччину, однак, кажуть експерти, навіть Китаю не потрібно більше нафти, ніж він уже закуповує. Торгівля між рф та Китаєм зростає, але для Пекіну західний ринок є суттєво більшим за російський. А тому Китай навряд чи стане заради Росії перетинати встановлені США “червоні лінії”.

Незважаючи на це, і те, що досі російська економіка тримається непогано, справжній ефект від санкцій ще попереду. Дійсний результат ми побачимо приблизно за рік, а в перспективі Росія стане подібною Ірану.

Раніше Джек Вотлінг, англійський дослідник сухопутних війн, висловив думку, що Путін може спробувати затягнути конфлікт, сподіваючись на виснаження західної підтримки й розвал економіки України. Щодо переламного моменту війни — дослідник вважає, що це сталося ще в липні, коли США надали Україні далекобійну артилерію. Тепер ЗСУ вміло використовують її, щоб бити по забезпеченню і командуванню армії РФ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com