Світла може не бути не лише влітку: “Укренерго” закликає готуватися до непростої зими

22.05.2024, 14:04
159070

Графіки відключення світла в Україні можуть застосовуватися не лише влітку, а й взимку. Про це заявив голова правління “Укренерго” Володимир Кудрицький.

Читайте  також: Десятеро українських військових пройшли навчання з обслуговування F-16: у Міноборони Нідерландів повідомили деталі

В ефірі “Суспільного” він наголосив, що взимку споживання електроенергії зазвичай зростає. І українці мають готуватися до можливих відключень на побутовому рівні.

“Можу сказати, що нас очікує непроста зима. Ця зима може бути непростою, тому що взимку споживання зростає, і навіть з урахуванням тих планів з відновлення генерації, які на сьогоднішній день існують, досить вірогідно, що повністю виключити імовірність планових відключень не вдасться”, – пояснив Кудрицький.

Він також зауважив, що на відновлення пошкоджених електростанцій підуть не дні і не тижні. Ідеться про місяці, а для деяких енергоблоків відновлення займе роки.

“Очікувати, що у нас буде якесь стрімке збільшення генерації в енергосистемі в найближчі тижні – не варто. Найближчі місяці дефіцит буде зберігатися. І час від часу він буде досягати таких значень, що імпортом і аварійною допомогою його не можна буде перекрити. Тому до відключень треба бути готовими. Це не є блекаути, це контрольовані відключення, які ми, як оператор, застосовуємо для того, щоб зберегти цілісність енергосистеми”, – додав Кудрицький.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com