Світлана Тихановська закликала білорусів почати 25 березня нову хвилю протестів

25.03.2021, 17:48
95828

Лідерка опозиції Світлана Тихановська, яка наразі проживає у Литві, закликала білорусів почати нову хвилю протестів проти Олександра Лукашенка 25 березня, коли вони відзначають річницю нетривалої Білоруської Народної Республіки, або День Волі.

Вона закликала до вуличних мітингів в Мінську та інших містах Білорусі, щоб продемонструвати свою єдність проти політичної кризи в Білорусі, – передає Радіо Свобода.

Читайте також: День Волі: у центрі Києва відбулася акція солідарності з білоруським народом

«Білоруси вже відзначають День Волі», – заявила Тихановська пізно ввечері 24 березня в твітері, в якому розмістила відео з салютом в червоно-білих кольорах опозиції.

Але проведення акції у Мінську стикається зі спротивом із боку поліції, яка відмовилася дати згоду на гарантування безпеки активістів, і правозахисна організація Amnesty International висловила стурбованість з приводу того, як влада може відреагувати на заходи.

25 березня у Білорусі відзначають День Волі. Цей день пов’язаний з проголошенням у 1918 році незалежності Білоруської Народної Республіки, що проіснувала менше року. Її офіційним символом був біло-червоно-білий прапор, який зараз використовують учасники протестів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com