Світова спільнота не готова до миротворців на Донбасі – Пристайко

8.10.2019, 08:47
45816

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко наголошує, що світова спільнота не готова до розгортання миротворчої місії на Донбасі. Про це Пристайко сказав в ефірі телеканалу ICTV.

Читайте також: Бойовики 32 рази обстріляли позиції ООС, поранено двох українських військових

Глава МЗС висловив думку, що існує три варіанти подальшого розвитку подій у намаганні урегулювати ситуацію на Донбасі. Зокрема, перший варіант стосується реалізації політичних зусиль, які беруть свій початок з мінських переговорів.

“Якщо ми з вами зрозуміємо і побачимо, що Путін ніколи нічого не зробить, і наші партнери більше не зможуть його примусити до прогресу у цьому напрямку, нам прийдеться чесно сказати вам всім: шановні громадяни України, цей трек більше не можна виконувати, і нам ніхто не може допомогти у цьому напрямку, і таким шляхом нам не розв’язати ситуацію”, – заявив Пристайко.

Тому міністр зазначив, що другий варіант може стосуватися запрошення миротворців на Донбас, а третій – посилення української армії і готовності до відбиття нового нападу Росії. “Ми вимушені разом з вами перейти до треку номер два і т.д., поки ми з вами не зрозуміємо, що ми вичерпали всі позиції, і тоді нам треба кинути все, посилювати нашу армію, і чекати чергової атаки”, – заявив Пристайко.

“Якщо не виконується Мінський процес, і ми застрягли у ньому, і втрачаємо людей, втрачаємо гроші – ця пухлина, яка живе в нас, вона отруює нас, не дає нам стартувати вперед, не дає нам розвиватися як державі – тоді нам, наприклад, треба звертатися до світової спільноти. Говорити про те, що нам потрібна, напевно, місія з підтримання миру між нами, а краще за все, на всій території окуповані. Адже якщо ми не можемо впоратися, потрібна якась третя сила”, – наголосив Пристайко.

Читайте також: З ООС виведуть підрозділи Нацгвардії

При цьому він сказав, що ідея розгортання миротворчих сил на Донбасі наразі не має підтримки з боку міжнародної спільноти. “Я вам хочу сказати, що досі ця ідея не знайшла розуміння, попри те, що про це обговорювали багато разів – і попередній президент, і хто завгодно, але досі ми, світова спільнота не готові. До того, щоби цей миротворчий контингент або контингент з підтримання миру… допоміг нам відновити хоча б ситуацію, коли ніхто не вбиває на нашій землі людей”, – заявив глава МЗС.

При цьому він припустив, що третій варіант, напевно, буде тоді, коли нічого не вдасться зробити. “Треба буде йти, я не знаю, за кіпрським сценарієм, або якимось іншим”, – сказав Пристайко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com